Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Linero IF 10 7 2 1 23
2 FC Bellevue 10 6 3 1 21
3 Husie IF 10 5 4 1 19
4 AIF Barrikaden 10 5 2 3 17
5 Lunds SK 10 5 1 4 16
6 Lunds BOIS 10 4 2 4 14
7 NK Croatia 10 4 0 6 12
8 Bosnien Hercegovinas SK 10 2 3 5 9
9 Heleneholms SK 10 2 3 5 9
10 Uppåkra IF 10 2 1 7 7
11 FC Möllan 10 1 3 6 6

Match

AIF Barrikaden

2 - 0
Gullviksborgs IP
19 augusti 2020
18:30

Lunds SK

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Lunds SK

Startelva: Simon S – Viktor T, Henke, Matte, JT – Victor L, Alex och Anton, Galal – Maksym och Pontus

Avbytare var:
Oskar som spelade sista 32 som höger yttermittfältare.
Milad som spelade sista 22 som anfallare.
Shershah som spelade sista kvarten som först anfallare men sedan efter några få minuter gick ner på innermittfältet.
Abbe spelade sista 10 som anfallare.
Kevin som inte spelade alls.

Detta var en match med få riktigt heta chanser och som framgår av statistiken nedan väldigt få avslut och hörnor men det är definitivt inget tecken på att matchen var dålig.

Första 15 minuterna handlade rätt mycket om ställningskrig där Lunds SK så långt nästan uteslutande försökte med djupledsbollar vilket dock inte ledde till mer än vad vi skulle kunna benämna kvartschanser. Vi spelade mera runt samtidigt som vi ofta vann kamperna på mittfältet. Totalt sett ganska jämnt så långt.

I den 16:e min gjorde Victor L det som vi trodde skulle bli ett ledningsmål men efter ett ingripande av linjedomaren som ändrade domarens bedömning blev det ytterst tveksamt bortdömt för ruff. Detta blev dock upptakten till en total dominans under resten av halvleken från vår sida. Vi kom till att börja med inte till några jätteheta chanser men spelet fördes så gott som uteslutande på LSK:s planhalva och vi kombinerade väldigt bra med många delaktiga samtidigt som vårt försvar avvärjde alla tänkbara hot på ett tidigt stadium. Eftersom vi fortsatt också vann de flesta närkamperna på mittplan hade LSK sällan bollen mer än några få sekunder i taget. Det kändes som att det bara måste komma ett ledningsmål för oss förr eller senare.

Det skulle innan paus också komma inte bara ett utan två mål. Målen som kom i 37:e resp. 43:e min var väldigt snarlika. Vid det första slog Anton (?) en öppnande passning till Maksym på högerkanten. Han slog sedan ett inlägg från kortlinjen som Pontus från nära håll inte hade några svårigheter att styra in. Vid det andra slog JT ett mycket fint ”crossbollsinlägg” (en ny term jag hittat på som jag tycker täcker inlägg bakifrån mot bortre delen av planen men inte långt utåt sidlinjen:)) till Maksym som befann sig på nästan samma ställe vid kortlinjen som vid förra målet och än en gång fick in bollen framför mål – den här gången tydligen via en nick stående – där Pontus på nytt var på rätt ställe och lade in bollen.

LSK:s tränare var, för att uttrycka det milt, tämligen missnöjd med deras prestation redan under första halvlek och i paus fick de tydligen enligt närstående en rejäl överhalning. Man fick också efter paus till ett spel som inte bara byggde på att slå djupledsbollar. Matchen var nu ganska jämn och den enda målchansen var vår när Victor L i den 58:e min snyggt gjorde en perfekt nedtagning av en lika perfekt slagen crossboll (från Galal?) men sedan totalren och från nära håll gjorde ett dåligt avslut.

På slutet blev det lite öppnare spel men våra anfallare jobbade hårt och störde oftast LSK redan i uppspelsfasen. I den 79:e min skapade dock LSK efter ett fint anfall en riktigt bra chans men avslutet blev inte bättre än att det via en tusch på en av de våra hamnade över ribban.

Totalt sett en mycket rättvis seger som aldrig kändes hotad efter våra mål och det som förvånande och imponerade på mig var att det var vi som hade auktoriteten på plan mot ett som det såg ut lite handfallet LSK som inte riktigt visste hur man skulle komma åt oss. Med tanke på att LSK innan matchen var det enda lag som inte tappat poäng och föregåtts av ett mycket gott rykte måste vår insats anses vara mycket bra. Utöver vår egen insats kan väl en annan faktor lite grann ha spelat in som gjorde att deras spel såg så oföretagsamt och ängsligt ut, nämligen att de är vana att spela på konstgräs.

Precis alla i vårt lag inklusive samtliga avbytare gjorde bra ifrån sig men allra bäst var nog Matte som var totalt prickfri såväl på marken som i luften under hela matchen.

Statistik: Hörnor: 2-2 Avslut på mål: 4-3 Avslut utanför: 5-1
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Pontus Rudenius 1 2 0 0 0 0
Abdul Daknache 1 0 0 0 0 0
Anton Henryson 1 0 0 0 0 0
Galal Rasho 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Milad Akbari 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Samson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng